Jag börjar med Stevia sötningsmedel för att så mycket folk har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en bra sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav det här är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan köpa Stevia sötmedel på denna länk.

kim

Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.

Stevia sötningsmedel är ett ypperligt val för den som inte vill ge upp godis men gärna slipper samtliga de dåliga effekterna som socker för med sig. Att ämna hålla sej ifrån strösocker är standard och kommer ur fler än en motiv.

Diabetes är en sjukdom som egentligen består av många annorlunda varianter, men framförallt av ett par annorlunda typer som enkelt egentligen heter typ 1 och art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig kraft med god distribution samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också snabbt ned i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebära ju inte att man vill sluta äta godis och idag finns det alternativ allmän. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än kolhydrater, så bara jätte lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ner i kilon, eller ta bättre hand som sina tänder. Alla känner till ju vilken bristfällig effekt socker har på våra tänder. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt effektiv, men det innefattar att man får i sej nog med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri föda.

LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå dra ned i kilon samt har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man håller på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt maximum äta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel förtära fritt av proteiner och fett för att stilla aptit samt tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, bröd, makaroner, ris, frukt, många vegetabilier och rotfrukter, sötsaker m. m. Allt som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är tabu. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde och fläsk, därtill protein som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att äta bacon till frukost när man vill gå ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.